Skapa en egen teater

Är ni ett teatersällskap som gärna skulle vilja sätta upp era föreställningar, men saknar en plats att göra det på? Varför inte skapa en egen teater? Det är faktiskt fullt möjligt och kan dessutom bli ett trevligt tillskott på orten du bor i. Här kan du läsa om hur ni hittar en fastighet att ha er teater i.

Hitta rätt fastighet

För att ni ska kunna starta en teater behöver ni ju så klart en passande fastighet. En fastighet som ska husera en teater bör uppfylla en del krav. Den bör ligga ganska centralt så att det är lätt för gäster att ta sig dit. Det är också bra om fastigheten ligger lite enskilt så att verksamheten inte stör grannarna. Att starta en teater i ett radhus är med andra ord inte en så god idé.

Som tur är finns det ett nytt och smart sätt att hitta fastigheter till salu. Allt du behöver göra är att vända dig till boneo.se. De lägger nämligen ut hus till salu över hela landet. Du behöver bara söka efter din ort och leta efter lämpliga objekt. Du kan dessutom göra en filtrering så att du bara får fram resultat som passar dina önskemål. Ibland säljs mer ovanliga objekt, till exempel gamla kursgårdar eller församlingshem. Sådana objekt har ofta en scen och plats för gäster, något som gör dem utmärkta att starta en teater i. Kom också ihåg att teater räknas som en social sammankomst som du behöver söka tillstånd hos Polisen för. Hör därför av dig till Polisen och berätta om dina planer så hjälper de dig att gå vidare.

Finansiera din teater

Det är ju trots allt inte bara att köpa ett hus sådär rätt upp och ned. Du behöver naturligtvis någon typ av finansiering också. Visst kan du ta pengar ur din egen ficka om du har råd med det, men i andra fall finns det andra vägar att gå. Startar du en förening kan ni tillsammans hjälpas åt att finansiera inköpet av teatern. Det går också att skaffa sponsorer som kan gå in med en summa för att göra drömmen till verklighet. Ett annat alternativ är att vända sig till sin kommun och höra om de kan hjälpa till. En teater är ju trots allt ett nyttigt bidrag till kulturlivet. Kanske kan ni sätta upp klassiska pjäser av författare som Lars Norén och Moliere. På så sätt kan det bli lättare att få finansiering och att dra publik.

Även om drömmen kan kännas långt borta är det en god idé att surfa in på Boneo och leta lediga hus redan idag. Kanske finns drömobjektet i din närhet till ett mycket lägre pris än vad du hade väntat dig.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *