Peter Jöback

Artisten Peter Jöback har en gedigen musikutbildning från både Adolf Fredriks musikskola och Kungliga musikhögskolan. Hans stora genombrott kom i och med ”Kristina från Duvemåla” där han hade rollen som Robert. Med sångnumret ”Guldet blev till sand” låg han hela 110 veckor på Svensktoppen. År 2000 blev hans singel ”Higher” Sveriges mest spelade låt och samma år blev han utsedd till årets artist. Peter Jöbacks julskiva ”Jag kommer hem igen till jul” kom ut 2002 och den räknas redan som en klassisk modern julskiva. Den innehåller bland annat den svenska versionen av Leonard Cohens ”Hallelujah”. Skivan innehåller både klassiska kända julsånger och nyskrivna. Peter har spelat både på Londons West End och på Broadway i New York. I ”Phantom of the Opera”, som hade premiär i september 2016, har Peter huvudrollen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *