Driving Miles

Under åren har stadsteatern i Göteborg lyckats sätta upp en stor rad olika och varierande föreställningar som har dragit en stor publik. Om man kombinerar deras duktiga skådespelare och stora scen med ett manus från Henning Mankell som räknas som en av Sveriges största moderna författare, får man receptet på en succé. Driving Miles av Henning Mankell är en pjäs som kretsar kring ett möte mellan två personer från helt olika världar och deras koppling till jazzmusiken. Det är en relativt kort föreställning på 1 tim och 45 min vilket betyder att den till skillnad från andra inte har någon paus.

Uppsättningen på Göteborgs stadsteater

Våren 2016 satte man upp Drivin Miles på stadsteatern i Göteborg där salongen blev utsåld gång på gång. Denna berättelse om hur den norska skrothandlaren kommer iRed Stage Curtain with spot light effect. kontaktat med jazzlegend Miles Davis fick många lovord till sig när kritikerna släppte sina recensioner. För de som flyttade från Göteborg var detta en utmärkt föreställning att gå på medan flyttstädningen rensade huset. Det var Eva Bergman som stod för regin och som formade historien att passa föreställningens enda skådespelare Sven Wolter. Det finns få skådespelare med en så stor närvaro och en så hög rang som honom, vilket behövs i en situation där man är ensam skådespelare. Förutom honom på scenen fanns även sex stycken musiker som spelade Miles Davis musik mellan Wolters monologer. Bernt Andersson stod som ledare och kompositör och hade med sig Daniel Ekborg, Anders Blad, Per Melin, Stefan Sandberg och Bo Stenholm. Föreställningen blev så omtyckt att man i början på juni gjorde ett gästspel på Dramaten som snabbt snabbt såldes slut.

Driving Miles blev Sven Wolters sista

Driving Miles blev Sven Wolters sista framträdande med Göteborgs Stadsteater och därmed något väldigt speciellt för alla. Med sina 80 år på nacken var det dags att gå i pension och börja leva livet, som Sven Wolter själv kallade det. Sven Wolter tar farväl från sin långa och populära karriär som skådespelare som en ännu lyckligare man. Tittar man tillbaka på hans karriär har han medverkat i ett väldigt stort antal uppsättningar genom åren, däribland ett flertal olika filmer. Under de sista tio åren av hans karriär landade han tillbaka vid Göteborgs stadsteater där han började sin karriär och där han anser sig höra hemma. Förutom att vara en välkänd skådespelare har han även skrivit och släppt tre stycken böcker där den senaste heter Hon, Han och Döden. Förutom författandet är Sven Wolter även en duktig musiker vilket han visat med två släppte skivor, Nån sorts man och Sånger från tjugonde seklet.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *