Musikalen Cats

En av de mest kända och omtyckta musikalerna genom alla tider är Cats, vilken har gått varm på alla de stora scenerna världen över. Flest gånger har musikalen spelats på Broadway i New York. Många nuvarande skådespelare som figurerar i de största Hollywood-produktionerna har slagit igenom i musikaler som Cats och andra uppsättningar. Nu har det kommit goda nyheter för de svenskar som tycker om musikaler. Det är nämligen bestämt att musikalen Cats sätts även upp i Sverige med start till hösten. Biljetterna har börjat säljas, så passa på redan nu!

Underhållning live eller i mobilen

Det är något speciellt med att ge sig ut på stan och uppleva en föreställning live. Oavsett om man är ett fan av ett visst band, en viss musikal eller typ av teater, är det mäktigt att få ta del av den närvaro som riktigt bra artister har på scenen. Extra speciellt blir det att ta sig ut i dagens moderna samhälle där vi är så pass vana vid att konsumera underhållning direkt i datorn eller i telefonen genom appar som Netflix och YouTube. Dock har man inte alltid tid eller möjlighet att ge sig ut. Ofta behöver eller vill man ha all underhållning direkt i fickan. Då är det skönt att man kan njuta av exempelvis böcker direkt i telefonen genom appar som låter en välja bland alla möjliga genrer. Det finns massor av ljudböcker på storytel.se oavsett vad man är intresserad av. Ofta har dessa typer av appar en period där man kan testa på och se vad man tMusikalen Cats2ycker om utbudet innan man bestämmer sig.

Man ser tydliga tecken på att musikaler och föreställningar växer sig större som intresse i Sverige. Det är en trend som gäller lika väl i småstäder som i de större städerna. Oavsett om det gäller Cats, Rent eller egna föreställningar, är många uppsättningar utsålda vecka efter vecka. Men det är inte alla som är lika öppna för nya idéer och sätt att uttrycka sig. Länge var det nämligen planerat att musikalen Rent skulle sättas upp i samarbete med den lokala kyrkan i Vällingby utanför Stockholm. Rent, som utspelar sig på 80-talet i New York, innehåller relativt starka uttryck och ord, vilket har upprört den lokala församlingen. Vällingby församling stoppar musikalen Rent på grund av att språket som används i musikalen helt enkelt inte går i linje med vad kyrkan kan stå för. Detta har gjort många besvikna och man jobbar nu på en lösning där man kan sätta upp musikalen på annat sätt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *