Mamma Mia! – The Party

Mamma Mia! – The Party

Ingen kan ha missat de senaste årens enorma succé för konceptet Mamma Mia. Låten som var en av popgruppen Abbas största hit har blivit till både film och musikal under 2000-talet och har skapat en pånyttfödelse för Abbas rykte. Nu kommer nästa steg i raden av Mamma Mia-relaterade uppsättningar: Mamma Mia! – The Party. Den här gången kommer åskådaren att bjudas på en upplevelse som skiljer sig betänkligt åt från alla andra typer av liveframträdanden. Genom att bli till en mer interaktiv del blir besökaren själv en del av föreställningen och är med och skapar den härliga stämningen som Mamma Mia-konceptet står för.

ABBA_-_TopPop_1974_5Bakom Mamma Mia! – The Party står ingen mindre än Björn Ulvaeus själv, den store låtskrivaren och artisten som var en del av Abba. Han har på senare år breddat sin verksamhet från att enbart handla om musicerande till att också inkludera företagande och produktutveckling. Nu har han producerat det här unika konceptet som innebär att föreställningen hamnar någonstans mellan en konsert och en fest. Tanken är att besökaren ska känna det som att han eller hon sitter på den där grekiska restaurangen som spelar en stor del i Mamma Mia-filmen och som står värd för många framträdanden av Abbas låtar.

Därför har arrangörerna bakom Mamma Mia! – The Party valt att inreda lokalen som en grekisk taverna för att på bästa möjliga sätt skapa rätt stämning för föreställningen. Först ut är lokalen Tyrol i Stockholm som tar 450 personer och därmed är en utmärkt plats för att arrangera en hejdundrande fest. En viktig del av evenemanget är middagen. Den serveras i form av en trerättersmiddag inspirerad av det grekiska köket som gör kvällen till en upplevelse inte bara när det kommer till underhållning utan också när det gäller den gastronomiska biten. Som besökare kan du förstås också köpa dryck på plats för att göra kvällen till en fulländad smakupplevelse.

Till en början är det bara Tyrol i Stockholm som ska agera spelplats åt föreställningen, men förhoppningen är att idén ska lanseras på andra håll i världen om den fungerar bra. Vissa föreställningar kommer att ges helt på engelska för att ge internationella besökare chansen att uppleva Mamma Mia! – The Party.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *